Masterprogrammet i Offentlig förvaltning, Redovisning och revision - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogrammet i Offentlig förvaltning, Redovisning och revision

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-17197
VT 2021
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 september GU-27197

Om programmet

Målet med utbildningen är att studenterna ska kunna producera och kommunicera lärdomar om redovisning och ekonomistyrning och därmed bli rustade för kvalificerade ekonom- och controlleruppgifter i stat, kommun och landsting samt utredande och granskande funktioner inom konsultation och revision. Redovisning och revision är ett kunskapsfält inom offentlig förvaltning med både teoretiska och praktiska dimensioner. Studieobjektet är offentliga organisationers redovisning, ekonomistyrning och revision. Redovisningens respektive ekonomistyrningens begränsningar och möjligheter studeras i relation till resursfördelningsbeslut och uppföljningen av dessa beslut i den offentliga sektorn.

Programmets första termin fokuserar på ekonomistyrning, redovisning, samt finansiella lönsamhetsbedömningar i offentlig verksamhet. Vidare ges en fördjupning kring ekonomistyrningens syften, möjligheter, implementering, användning och förändring samt redovisningsteori med utgångspunkt från policy och praxis.

Termin två inleds med en programgemensam kurs i kvantitativa och kvalitativa samhällsvetenskapliga metoder (15 hp). Andra halvan av termin två består av valbara kurser. Det andra året består av handledd studiepraktik, förlagd primärt inom den offentliga sektorn eller inom företag och organisationer med kontaktyta gentemot den offentliga sektorn. Utbildningen avslutas med ett examensarbete.

Mer information om programmet

http://www.spa.gu.se/

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen omfattande 180 hp inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande svensk eller utländsk examen med minst 60 hp inom något av ämnena företagsekonomi, förvaltningsekonomi, hälso- och sjukvårdsadministration, nationalekonomi, offentlig förvaltning eller motsvarande svensk eller utländsk examen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kristina Ahlström, e-post: studievagledning@spa.gu.se

Institution

Förvaltningshögskolan
Box 712
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?