Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

Avancerad nivå | 60 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Öppnar 16 mars GU-12999

Om programmet

En kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES samt Schweiz startar höstterminen 2018, under förutsättning att resurser tilldelas. Utbildningen anordnas i Göteborg och omfattar ett års heltidsstudier (60 högskolepoäng). Studierna berättigar till studiemedel.

Utbildningen omfattar såväl teoretiska studier som klinisk färdighetsträning.
Den teoretiska undervisningen sker vid Institutionen för Odontologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, och den verksamhetsförlagda utbildningen sker på olika tandvårdskliniker, främst i Västra Götalandsregionen och i Värmland.

Målet är att du som student efter godkänd utbildning skall visa sådan kunskap och förmåga som krävs för tandläkaryrket i Sverige, och efter prövning av Socialstyrelsen kunna ansöka om legitimation.

För mer information, var god se Sahlgrenska akademins hemsida för Kompletterande utbildning av utländsk examen..

Mer information om programmet

http://www.sahlgrenska.gu.se...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: - Tandläkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz.
- Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för tandläkare, alternativt en avslutad minst fyraårig tandläkarutbildning, samt minst 1 års dokumenterad klinisk verksamhet.
- Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Urval: Urval till utbildningen sker i två steg: 1. Teoretiskt test/patientfall, 2. Intervju. I steg 1 görs en bedömning av den sökandes teoretiska odontologiska kunskaper. Ca 30-35 personer går vidare till steg 2 på Göteborgs universitet för intervju.

Studievägledning

Pernilla Hultberg tfn 031-786 35 79, 0701-719451, e-post pernilla.hultberg@gu.se

Fakultet

Sahlgrenska akademins kansli
Box 400
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 3

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?