Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård

Avancerad nivå | 60 hp
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Öppnar 15 februari GU-10494

Om programmet

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård- samverkan VGR

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot diabetesvård är en akademisk yrkesutbildning som leder till specialistsjuksköterskeexamen. Utbildningen ger dig fördjupning i avancerad bedömning, vårdplanering, stöd till egenvård och uppföljning av patienter inom diabetesvård. Vidare ger dig utbildningen fördjupning i lärande och ledarskap för att du ska kunna leda och samordna vårdarbetet. I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens för att utveckla vården, arbeta evident samt implementera forskningsresultat. Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och för fortsatta studier på forskarnivå. Programmet ges i samverkan mellan Göteborgs universitet, Högskolan Väst och Högskolan i Skövde. Du antas till ett lärosäte men undervisningen bedrivs vid samtliga lärosäten (se innehåll nedan).

Arbetsområde

Specialistsjuksköterskor inom diabetesvård kan arbeta på mottagningar såväl som i slutenvård samt i primärvård och kommunal vård.

Innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap.

Undervisningen bedrivs på samtliga tre lärosäten. De kurser som ingår är:

Avancerad vård vid diabetes, 15 hp (Göteborgs universitet och Högskolan Väst)
Lärande och egenvård vid diabetes, 15 hp (Högskolan i Skövde),
Vetenskaplig metod, 7,5 hp, (Göteborgs universitet)
Examensarbete i omvårdnad, 15 hp (Göteborgs universitet)
Valfri kurs med relevans för diabetesvård, 7,5 hp (Göteborgs universitet eller annat lärosäte)

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) omfattar minst 4,5 hp, kan bli mer om detta ingår i valfri kurs. VFU kommer att förläggas i närområdet av antagande lärosäte och övriga orter i Västra Götalandsregionen vilket kan medföra resekostnader för studenten.  Examination sker på del av kurs i form av skriftliga individuella och gruppbaserade studieuppgifter samt individuell bedömning av färdighetsförmåga för specifika moment. Studierna bedrivs på halvfart där både campusförlagd och webbaserad undervisning ingår.

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

http://www.sahlgrenska.gu.se/utbildning/program/specialistsjuksk/

Mer information om programmet

https://sahlgrenska.gu.se/ut...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Svensk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande, ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 5/Engelska A.

Urval: 50 % av platserna tillsätts av sökande rangordnade efter antal högskolepoäng och övriga 50 % med sökande rangordnade efter längden på yrkeslivserfarenheten som sjuksköterska. Yrkeslivserfarenheten måste styrkas med intyg från arbetsgivaren.

Studievägledning

Sara Williamsson
Kontaktformulär
031 - 786 6057
Arvid Wallgrens backe, Hus 1 o 2

Programmet ges vid

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?