Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård

Avancerad nivå | 60 hp
HT 2018
50%
Göteborg
Kommentar: Observera att första anmälningsdag är justerat mot tidigare utannonserat.
Stängd GU-10386

Om programmet

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot diabetesvård- samverkan VGR

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot diabetesvård är en akademisk yrkesutbildning som leder till specialistsjuksköterskeexamen. Utbildningen ger dig fördjupning i avancerad bedömning, vårdplanering, stöd till egenvård och uppföljning av patienter inom diabetesvård. Vidare ger dig utbildningen fördjupning i lärande och ledarskap för att du ska kunna leda och samordna vårdarbetet. I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens för att utveckla vården, arbeta evident samt implementera forskningsresultat. Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och för fortsatta studier på forskarnivå. Programmet ges i samverkan mellan Göteborgs universitet, Högskolan Väst och Högskolan i Skövde. Du antas till ett lärosäte men undervisningen bedrivs vid samtliga lärosäten (se innehåll nedan).

Arbetsområde

Specialistsjuksköterskor inom diabetesvård kan arbeta på mottagningar såväl som i slutenvård samt i primärvård och kommunal vård.

Innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap.

Undervisningen bedrivs på samtliga tre lärosäten. De kurser som ingår är:

Avancerad vård vid diabetes, 15 hp (Göteborgs universitet och Högskolan Väst)
Lärande och egenvård vid diabetes, 15 hp (Högskolan i Skövde),
Vetenskaplig metod, 7,5 hp, (Göteborgs universitet)
Examensarbete i omvårdnad, 15 hp (Göteborgs universitet)
Valfri kurs med relevans för diabetesvård, 7,5 hp (Göteborgs universitet eller annat lärosäte)

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) omfattar minst 4,5 hp, kan bli mer om detta ingår i valfri kurs. VFU kommer att förläggas i närområdet av antagande lärosäte och övriga orter i Västra Götalandsregionen vilket kan medföra resekostnader för studenten.  Examination sker på del av kurs i form av skriftliga individuella och gruppbaserade studieuppgifter samt individuell bedömning av färdighetsförmåga för specifika moment. Studierna bedrivs på halvfart där både campusförlagd och webbaserad undervisning ingår.

http://www.sahlgrenska.gu.se/utbildning/program/specialistsjuksk/

Mer information om programmet

https://sahlgrenska.gu.se/ut...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Svensk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande, ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 5/Engelska A.

Urval: 50 % av platserna tillsätts av sökande rangordnade efter antal högskolepoäng och övriga 50 % med sökande rangordnade efter längden på yrkeslivserfarenheten som sjuksköterska. Yrkeslivserfarenheten måste styrkas med intyg från arbetsgivaren.

Studievägledning

Sara Williamsson
Kontaktformulär
031 - 786 6057
Arvid Wallgrens backe, Hus 1 o 2

Programmet ges vid

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?