Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

Avancerad nivå | 60 hp
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Öppnar 15 februari GU-10488

Om programmet

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot onkologisk vård är en akademisk yrkesutbildning som leder till specialistsjuksköterskeexamen. Utbildningen har en personfilosofisk inriktning och tillämpar ett studentcentrerat lärande. Utbildningen ger dig fördjupning i avancerad bedömning, vårdplanering och uppföljning av patienter inom onkologisk vård. Vidare ger dig utbildningen fördjupning i lärande och ledarskap för att du ska kunna leda och samordna vårdarbetet. I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens för att utveckla vården, arbeta evident samt implementera forskningsresultat. Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och fortsatta studier på forskningsnivå.

Arbetsområde

Specialistsjuksköterskans yrkesområde är onkologisk vård och omfattar barn och vuxna med såväl vanligt förekommande som komplicerade onkologiska tillstånd. Specialistsjuksköterskornas kompetens och ökade kunskaper i evidens och forskning ger en stabil grund till utveckling av vården inom olika områden.

Innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap samt samhälls- och beteendevetenskap.

De kurser som ingår är:

  • Avancerad omvårdnadsbedömning vid onkologiska tillstånd, 7,5 hp
  • Medicinsk bedömning och diagnostisering vid onkologiska tillstånd, 7,5 hp
  • Avancerade vårdhandlingar inom onkologisk vård, 7,5 hp
  • Klinisk fördjupning inom onkologisk vård, 7,5 hp
  • Vetenskaplig metod, 7,5 hp
  • Examensarbete i omvårdnad med inriktning mot onkologisk vård, 15 hp
  • Ledarskap och lärande, 7,5 hp

Studierna bedrivs på halvfart med mellan 5-10  gemensamma kursträffar i termin 1 och 2. Övriga terminer har liknande eller färre antal obligatoriska dagar

Fortsatta studier

Specialistsjuksköterskeprogrammet ligger till grund för fortsatta studier på avancerad nivå och forskarnivå.

Examen

Specialistsjuksköterskeprogrammet leder fram till en akademisk yrkesexamen samt generell examen på avancerad nivå (magisterexamen).

Belastningsregistret:

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Svensk eller nordisk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande, ett års yrkeslivserfarenhet som sjuksköterska, därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5

Urval: 50 % av platserna tillsätts av sökande rangordnade efter antal högskolepoäng och övriga 50 % med sökande rangordnade efter längden på yrkeslivserfarenheten som sjuksköterska. Yrkeslivserfarenheten måste styrkas med intyg från arbetsgivaren.

Studievägledning

Sara Williamsson
Kontaktformulär
031 - 786 6057
Arvid Wallgrens backe, Hus 1 o 2

Programmet ges vid

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?