Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg

Om programmet

Arbetar du inom förskola, fritidsverksamhet, i grundskolan eller inom kultur- och socialpedagogiska barn- och ungdomsverksamheter, eller har du en grundutbildning inom dessa områden? Är du intresserad av frågor som migration och digitalisering? Då kan masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap vara något för dig!

Ett masterprogram ger kunskaper och färdigheter för att på ett forskningsbaserat och självständigt sätt arbeta med utvecklings- och utredningsfrågor, t ex. som förstelärare eller utvecklingsledare eller för att fortsätta utbildning på forskarnivå och att söka forskarutbildning och forskarskolor inom området.

Programmet ges på helfart under två år från hösten 2019 och leder till en masterexamen i Barn- och ungdomsvetenskap. Efter ett år kan du välja att ta ut en magisterexamen.

Mer information om programmet

http://ipkl.gu.se/utbildning...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till programmet krävs Barn- och ungdomspedagogisk examen eller Lärarexamen om minst 120 p/180 hp med ett fullgjort självständigt arbete om 10 p/15 hp inom eller utanför examen eller kandidatexamen med huvudämnet pedagogik eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

Lena Wendt Tel: 031-786 2167 , mån-tors kl 9-10. Besök: rum B2 233, mån-ons kl 10.30-12 drop-in eller besök enligt överenskommelse. E-post: lena.wendt@gu.se

Institution

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?