Software Engineering and Management kandidatprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Software Engineering and Management kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Kommentar: Observera att undervisningsspråk har ändrats gentemot vad som tidigare angivits. Kursen kommer att ges på engelska.
Stängd GU-19738

Om programmet

Undervisningsspråk är engelska för hela programmet.

Utvecklare och förvaltare av mjukvara kommer att ha nyckelroller inom alla områden i samhället, från användande av AI inom kundservice eller ekonomisk rådgivning, till att utveckla självkörande bilar och skapa appar inom hälsovård och bioteknik. Våra forskare är världsledande på flera områden inom Software Engineering. På vårt program skaffar du dig praktiskt erfarenhet genom att samarbeta i projekt med våra partners inom industrin och delta i hackathons. Det ger dig de färdigheter du behöver för att förbättra världen med hjälp av mjukvara.

Utvecklingen av mjukvara och smart, effektiv informationsteknologi förändrar hur vi lever våra liv. Den som kan skapa innovativa produkter med hjälp av teknik och management är eftersökt på arbetsmarknaden, från utveckling av självkörande fordon till smarta prylar och sociala medier. Kandidatprogrammet i Software Engineering and Management utvecklar din sociala och tekniska förmåga och ditt ledarskap, som är viktiga faktorer för en framgångsrik karriär. Du kommer att öva på att arbeta i team för att få erfarenhet av olika roller som är viktiga för din framtida karriär och för att få en förståelse för vikten av samarbete.

En bred utbildning med fokus på samarbete och projekt

Programmet är inriktat på metoder och tekniker för att utveckla mjukvara. Att ställa rätt frågor till kunden och översätta svaren till design, att hantera projekt, organisationer och utvecklingsteam. Under utbildningen utvecklar du dina tekniska färdigheter, din förmåga att analysera problem och att uppskatta tidsåtgång och kostnad för utvecklingsprojekt. Du lär dig även att kommunicera och interagera med kunder och andra samarbetspartners i mjukvaruutvecklingsprojekt. En av programmets styrkor är det dubbla fokuset på mjukvaruutveckling och management.

En viktigt aspekt av utbildningen är ett nära samarbete med mjukvaruindustrin. Under kurser och projekt samarbetar vi med gästföreläsare och handledare från mjukvaruföretag som introducerar dig till realistiska problem. Ett viktigt inslag i läroplanen är ett fokus på projekt och problembaserat lärande. Du kommer att arbete med en bred och komplex problemdefinition och lära dig att strukturera upp och lösa komplexa problem genom att bryta ner dem till mindre uppgifter.

Förbereder dig för en spännande karriär

Med hjälp av lärare och handledare lär du dig att ta ansvar för din utbildning. Programmet är öppet för studenter från hela världen och vi omfamnar den internationella prägel som våra studenter ger programmet. Vi är stolta att skilja oss från andra utbildningar genom att vårt kandidatprogram ges helt på engelska, och vår internationella studiemiljö med lärare och studenter från hela världen. Den förbereder dig för studier på ett masterprogram eller en karriär i Sverige eller utomlands.

Efter studierna

Efter avklarade studier har du en filosofie kandidatexamen med huvudområdet Software Engineering.

Våra tidigare studenter jobbar, eller har jobbat, som bland annat: mjukvaruutvecklare, mjukvarutestare, systemingenjörer, produktägare, projektledare, SCRUM master, business analyst, business intelligence developer, datavetare, UX-designer, mjukvaruarkitekt, mjukvarukvalitetsingenjör, mobilapplikationsutvecklare, teamledare, SAFe-produktägare, mjukvaruteknisk analytiker och processingenjör.

Företag som anställt våra tidigare studenter: Apple, Google, IBM, Volvo Cars, Microsoft, Ericsson, Swedbank, Volvo Trucks, Electronic Arts, CISCO, Handelsbanken, Astra Zeneca, Scania Group, Jeppesen, Danske Bank, Volvo Buses, Volvo IT, Klarna, Vodafone, Skatteverket, Stena AB, Zenuity, TIBCO Software, Västtrafik, Sigma IT Consulting, Semcon, Creative Assembly, and Aptiv.

Mer information om programmet

https://www.gu.se/studera/hi...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Engelska B, Matematik C eller Engelska 6, Matematik 3b/3c (områdesbehörighet 4/A4, undantag ges för Samhällskunskap A/ Samhällskunskap 1b/1a1+1a2).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Tina Mathé, e-post: svl@cse.gu.se, tel: 031-772 1071

Institution

Institutionen för data- och informationsteknik
41296 Göteborg

Besöksadress: Rännvägen 6 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?