Computer Science, Master's Programme - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Computer Science, Master's Programme

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Kommentar: Observera att undervisningsspråk har ändrats gentemot vad som tidigare angivits. Kursen kommer att ges på engelska.
Stängd GU-18698

Om programmet

Undervisningsspråk är engelska för hela programmet.

Masterprogrammet i Computer Science erbjuder dig frihet och flexibilitet att välja mellan ett stort utbud av kurser. Datavetenskap är ett brett ämne som spänner över allt från beräkningsteori till design av programvarusystem. Masterprogrammet drar nytta av Göteborgs universitets forskningsfokuserade institution för Data- och informationsteknik för att erbjuda ett brett och omfattande program. Som student kan du att utforska hela spektrumet av datavetenskap och specialisera dig på det område du är mest intresserad av.

Vi har starka, internationellt erkända forskargrupper som driver programmet och riktar in sig på ett brett spektrum av frågor, från egenskaperna hos elektroniska enheter, individuella designkomponenter, globalt distribuerade system och grundläggande förståelse för beräkning, till mänskliga resonemang och mycket pragmatisk, tillämpad forskning.

Du väljer ur ett brett utbud av kurser inom:

  • algoritmer och maskininlärning
  • interaktionsdesign, datorgrafik och speldesign
  • distribuerade beräkningar och nätverk
  • digitala system, datorarkitektur och verifiering av hårdvara
  • säkerhet och integritet
  • programmeringsspråk, formell logik och beroende typer
  • realtidssystem och tillförlitlighet
  • funktionell programmering och parallell databehandling
  • programvaruteknik och programanalys
  • språkteknologi

Erbjuder unik frihet och flexibilitet

Vårt program skiljer sig från många andra genom att erbjuda dig möjligheten att välja din egen väg genom datavetenskapen. Andra program har ofta många obligatoriska kurser och en förutbestämd struktur. På vårt program läser du bara en obligatorisk kurs, den som förbereder dig inför masteruppsatsen. Vi har även ett utbytesprogram som gör det möjligt att studera utomlands under en termin på ett av våra partneruniversitet. Det ökar ytterligare möjligheten att bredda din erfarenhet under utbildningen.

En mångsidig studiemiljö

Institutionen för data- och informationsteknik är gemensam för Göteborgs universitet och Chalmers och har två campus som är väl förbundna med kollektivtrafik. Vår fysiska studiemiljö är lika flexibel som dina kursval. Beroende på vilka kurser du väljer så kommer du att arbeta med grupparbeten, individuella inlämningar, seminarier eller projektarbeten.

En stabil grund inom datavetenskap tar dig dit du vill

Du kommer att förses med den kunskap, de färdigheter och den inställning som krävs för att göra en framgångsrik karriär i en mängd områden inom informationsteknologi, antingen inom näringslivet eller akademin. Framför allt ser programmet till att du i din framtida yrkesroll har förmågan att formulera, designa och implementera system som fungerar korrekt och är hållbara och robusta.

Efter studierna

Efter avklarade studier har du en filosofie masterexamen med huvudområdet datavetenskap (Degree of Master of Science with a major in Computer Science).

Efter examen är du väl kvalificerad för att arbeta som programmerare, systemarkitekt, systemutvecklare, projektledare eller för att forska inom datavetenskap. Tonvikten på modellering, design och att utveckla din analytiska förmåga gör dig flexibel, så att du kan anpassa dig till en arbetsmarknad i ständig förändring.

Hög kompetens i kombination med en bred profil hos våra studenter uppskattas av både nationella och internationella företag. Tidigare studenter har till exempel arbetat för storföretag som Ericsson, Apple och Google, medan andra har valt att arbeta i uppstartsbolag.

Mer information om programmet

https://www.gu.se/studera/hi...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen på 180 hp inom datavetenskap eller motsvarande. Examensarbete (självständigt arbete) om minst 15 hp. Minst 15 hp programmering och minst 7,5 hp diskret matematik / diskreta strukturer eller motsvarande. Engelska 6 / Engelska B eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-post: svl@cse.gu.se

Institution

Institutionen för data- och informationsteknik
41296 Göteborg

Besöksadress: Rännvägen 6 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?