Kemi, masterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kemi, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om programmet

Masterprogrammet i kemi vänder sig till dig som vill fördjupa dina teoretiska kunskaper inom kemiområdet, samtidigt som du får de laborativa kunskaper som blivande arbetsgivare ställer krav på.  Vi erbjuder en utmanande utbildning med stor valfrihet och stark koppling till aktuell forskning.

Kemi är ett ständigt växande område som har en central roll i samhället, inte bara inom verksamheter som traditionellt förknippas med kemi. Behovet av välutbildade kemister växer, och arbetsmarknaden för personer med en masterutbildning i kemi är god.

Vid Göteborgs universitet bedrivs högkvalitativ forskning inom kemi, med stort internationellt utbyte och forskare i världsklass. Som student på masterprogrammet i kemi får du möjligheten att verka i en stimulerande miljö i nära kontakt med aktuell forskning.

Om utbildningen

Du som läser masterprogrammet i kemi har stora möjligheter att fördjupa dig inom de områden du är mest intresserad av, såsom:

  • analytisk kemi
  • atmosfärsvetenskap
  • biofysik
  • biokemi
  • dermatokemi
  • elektrokemi
  • fysikalisk kemi
  • läkemedelskemi
  • oorganisk kemi
  • organisk kemi

Du kan också välja att läsa andra naturvetenskapliga ämnen, som biologi, fysik, geovetenskap, matematik eller datavetenskap.  Många forskningsområden är tvärvetenskapliga och överbryggar de traditionella ämnesgränserna, som till exempel miljökemi, molekylärbiologi, materialkemi, läkemedelskemi och marin kemi.

Under andra året gör du ett examensarbete. Omfattningen av examensarbetet är 30, 45 eller 60 hp, vilket i sin tur ger 90, 75 eller 60 hp kurser. Det finns möjlighet att vid behov göra vissa ändringar i ordningsföljden, så att du läser kurser under andra året.  Examensarbetet gör du normalt inom inriktningen på de valda fördjupningskurserna i kemi.

Språk

Utbildningen ges på engelska.

Arbetsområden

Efter examen kan du arbeta i det privata näringslivet eller den offentliga sektorn. Exempel på arbetsområden kan vara forskning och utveckling inom olika företag, eller naturvård och miljöskydd inom offentlig förvaltning. Kunskaper i analytisk kemi efterfrågas inom nästan alla arbetsområden som kräver en kemisk profil.  Du kan också välja att fortsätta med en utbildning på forskarnivå.

Mer information om programmet

https://cmb.gu.se/english/ed...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen 180 hp, varav minst 90 hp i huvudämnet kemi eller motsvarande, samt Engelska 6/Engelska B.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Per Martin Björemark, +46 - 31 - 786 9013, svlkemi@cmb.gu.se

Institution

Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Box 462
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 9 C

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?