Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Kommentar: Observera att undervisningsspråk ändrats utifrån tidigare utannonserat.
Stängd GU-14398

Om programmet

Masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering innebär en fördjupning och specialisering inom konservatorsfältet, i enlighet med ENCoRE. Vilken specialisering som erbjuds beslutas inför varje programstart, och kommer år 2019-2021 att vara målerikonservering.

Utbildningen är tvärvetenskaplig och baseras på såväl yrkespraxis som de senaste rönen inom forskningsområdet. Avancerade analysmetoder för tillståndsbedömning av måleri, liksom förebyggande och aktiva konserveringsmetoder ingår i programmet. Metodiska och tekniska färdigheter kombineras med kritiskt tänkande och ett etiskt förhållningssätt.

Innehåll
Under det första året är samtliga kurser obligatoriska och ställer höga krav på närvaro. Innehållet och kursernas följd är tydligt anpassade till specialiseringsområdet. Under det andra året ges möjlighet att göra en längre praktik. En masteruppsats om 30 eller 60 hp avslutar utbildningen.

Undervisningen
Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och bygger på föreläsningar, seminarier, handledning och laborationer. Studieresor kan förekomma och programmet genomförs i nära samverkan med nationella och internationella organisationer.

Mer information om programmet

https://conservation.gu.se/e...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i kulturvård med inriktning mot konservering. Student med motsvarade utbildning kan ges tillträde till programmet efter prövning. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande IELTS eller TOEFL.

Urval: Högskolepoäng inom kulturvård.

Studievägledning

Tel. +46 31-786 4701, svl@conservation.gu.se

 

Institution

Institutionen för kulturvård
Box 130
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?