Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram

Avancerad nivå | 60 hp
HT 2020
50% Distans
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 8 av vilka 0 är obligatoriska.

Om programmet

Arbetar du med utbildning och IT inom näringslivet? Är du en lärare med intresse och ansvar för IT-frågor? Arbetar du med design och utveckling av IT-stöd för lärande och kompetensförsörjning? Använder du nya media och IT för att kommunicera och informera? Då är detta programmet för dig.

Magisterprogrammet Lärande, kommunikation och IT (LK&IT) vänder sig till dig som behöver utveckla din kompetens i att analysera och förstå, utveckla och använda IT för lärande och kommunikation.

Lärare förväntas till exempel kunna använda IT i sin undervisning; personalutvecklare använder IT för att dokumentera, värdera och utveckla personalens kompetens; biblioteken måste förhålla sig till alltmer digitaliserade informations- och kommunikationssammanhang. Vi ser också en framväxande industri där allt fler personer arbetar med att designa och utveckla IT-stöd för lärande och kompetensutveckling.

Ny teknik ställer stora krav på den lärande människan, men informationsteknologin öppnar samtidigt nya möjligheter för individers lärande och kunskapsutveckling, såväl i yrkeslivet som inom utbildning och på fritiden.

Samspelet mellan teknologi, individ, grupp och verksamhet är centralt på programmet. Vi studerar hur lärande påverkas av valet av teknik, arbetsformer, av innehållet i det som ska läras in och hur man kan skapa goda förutsättningar för människors utveckling. Vi arbetar också med modeller för design av ny teknologi och verktyg för lärande utifrån olika teorier.

Programmet är en ettårig teoretisk utbildning på distans motsvarande halvtid, som är uppbyggd av egna studier av kurslitteratur, seminarier och grupparbeten och som också varvas med vissa praktiska inslag. I programmet ingår åtta fysiska campusträffar som dock inte är obligatoriska.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta design- och utvecklingsinriktat med IT för lärande och kommunikation inom utbildningsmiljöer och i övriga arbetslivet.

Mer information om programmet

http://www.ait.gu.se/utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen om 180 hp, inklusive ett examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Ida Sörbu E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964

Institution

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?