Miljö- och hälsoskydd, masterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljö- och hälsoskydd, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp | Hållbarhetsfokuserad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Kommentar: Observera att undervisningsspråk har ändrats sedan tidigare utannonserat.

Om programmet

Masterprogrammet i miljö- och hälsoskydd vid Göteborgs universitet ger dig den bredd och specialisering som du behöver för att arbeta med miljöfrågor på olika myndigheter, till exempel som miljöinspektör på miljö- och hälsoskyddskontor, som handläggare på länsstyrelser och Naturvårdsverket eller som miljösamordnare på företag.

Masterutbildningen inleds under det första året med en obligatorisk kurs, Miljö- och hälsoskydd för naturvetare (ES2408) 60 hp som bland annat innefattar 4 veckors praktik vid en miljömyndighet. Under andra året läser du valfria kurser samt gör ditt examensarbete om minst 30hp. Utbildningen, som totalt omfattar 120 hp, har en ämnesövergripande karaktär och administreras av Institutionen för biologi och miljövetenskap som har lång erfarenhet av miljöutbildningar. Du kommer även att möta lärare från andra institutioner både inom och utanför Göteborgs universitet samt från miljömyndigheter som anlitas för speciella kursmoment.

Arbetsområden

Arbetsmarknaden för dig som läst miljö- och hälsoskydd är bred och finns inom både den privata och den offentliga sektorn. Inom den privata sektorn kan det röra sig om konsultverksamhet, forskning och utveckling eller miljöansvar/samordning inom stora eller små företag. Inom både den statliga och kommunala förvaltningen spelar miljö- och hälsoskyddsfrågor en allt större roll både då det gäller planering och kontroll. Masterprogrammet ger dig även kunskaper att utföra avancerade miljöarbeten inom dessa områden och en god bas för en eventuell forskarutbildning.

Mer information om programmet

https://bioenv.gu.se/utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Alt 1. 180 hp godkända varav 90 inom naturvetenskap (dvs kemi, biologi, geovetenskaper, miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning, fysik). Alt 2. 180 hp inom ingenjörsutbildning med tonvikt på miljö och minst 90 hp inom naturvetenskap. Alt 3. 180 hp inom lärarutbildning med minst 90 hp inom naturvetenskap. Alt 4. 180 hp inom miljövetenskapligt program. Alt 5. 180 hp inom geografi med minst 90 hp inom naturvetenskap. För alla fem alternativen krävs dessutom från Gymnasiet Biologi 2, Kemi 2 och Matematik 3 samt språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Karin Karlson, 031-786 2705, environmentalscience@bioenv.gu.se

Institution

Institutionen för biologi och miljövetenskap
Box 463
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 18


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?