Ekonomie kandidatprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ekonomie kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Kommentar: Observera att startdatum ändrats utifrån tidigare utannonserat.
Stängd GU-19719

Om programmet

Programmet ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter för ett framgångsrikt yrkesliv inom svenskt och internationellt näringsliv och förvaltning

Mål

Under studietiden övar du successivt upp din förmåga att integrera kunskap om olika ämnen för att självständigt analysera, bedöma och hantera komplexa ekonomiska flreteelser, frågeställningar och situationer. Kopplingen mellan ekonomiska aktiviteter och en hållbar samhällsutveckling finns med som en röd tråd i utbildningen.

Det här kan du arbeta med

Utbildningen är bred och öppnar dörrar till många yrken. Tidigare studenter arbetar som finansanalytiker, marknadsansvarig, managementkonsult, projektledare, controller och, efter vidareutbidlning, revisor. Andra yrken är till exempel miljöekonomi, omvärldsanalytiker, hälsoekonom, skatteekonom och forskare. Du som har sikte på ledande roller inom näringsliv och förvaltning under ditt yrkesliv får genom programmet en god grund att stå på.

Så här är utbildningen upplagd

Programmet har ett varierat kursupplägg och kurserna är olika långa. Valfriheten är stor vilket ger dig möjlighet att sätta din egen prägel på din utbildning. Inför termin 4 väljer du huvudområde. På termin 5 väljer du mellan att bredda eller fördjupa dig inom valfritt område, antingen i Sverige eller utomlands.https://handels.gu.se/utbildning/Programutbildningar/ekonomprogrammet

  • Termin 1-3: De tre första terminerna studerar du grunderna i företagsekonomi, nationalekonomi, statistik och juridik (handelsrätt och skatterätt). Grundkurserna är utformade och placerade i en ordning som syftar till att stimulera lärandet. En kort introduktionskurs samt två tillämpade kurser skapar sammanhang.
  • Termin 4: Du läser fortsättningskursen inom det huvudområde du valt: företagsekonomi/nationalekonomi/finansiell ekonomi.
  • Termin 5: Om du har företagsekonomi eller nationalekonomi som huvudområde läser du valfria kruser där du kan välja att bredda eller fördjupa dina kunskaper. Kanske vill du läsa språk, psykologi eller statsvetenskap? Om du har finansiell ekonomi som huvudområde läser du minst 15 hp inom finansområdet och 15 hp är valbara inom finanseill ekonomi, företagsekonomi och/eller nationalekonomi. Oavsett huvudområde kan du välja att studera dina kurser på hemmaplan, vid ett annat lärosäte i Sverige eller utomlands.
  • Termin 6: Du fördjupar dig inom ditt huvudområde och avslutar med en kandidatuppsats.

Examen

Efter tre år på programmet når du en ekonomie kandidatexamen som är internationellt gångbar (Degree of Bachelor of Science). För dig som vill fortsätta studera finns bland annat möjligheten att söka en masterutbildning. Efter två års studier på avancerad nivå kan du ta ut en masterexamen.

Läs mer om ekonomie kandidatprogrammet och om möjligheterna till fortsatta studier på magister- och masternivå på https://handels.gu.se/utbildning

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A eller Engelska 6, Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 4/A4).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Ekprog-studievagledning@handels.gu.se

 

Institution

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?