Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg

Om programmet

Vill du göra skillnad för många? Brinner du för hälsa och hållbar utveckling? Vill du utveckla och påverka framtidens mat och måltider? Då är programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap något för dig!

Programmet förbereder dig för en spännande karriär inom måltidsservice, livsmedelsindustri, handel eller andra verksamheter med koppling till mat och måltider. Du leder, utbildar, informerar och driver utvecklingen framåt! Du läser kurser i exempelvis måltidsservice, ledarskap, gastronomi, näringslära och entreprenörskap. Under utbildningen ingår praktik som ger värdefulla erfarenheter och kontakter.

Karriär

Goda arbetsmöjligheter väntar dig inom den expanderande marknaden som mat och måltider utanför hemmet utgör. Du har lednings- och utvecklingsansvar för personal och ser till att det serveras goda, hälsosamma och hållbara måltider i en tilltalande miljö. Samhällets krav på hållbar konsumtion innebär att du som kostekonom är med och påverkar utvecklingen. Du kan också arbeta med produkt- och receptutveckling samt säkerhet inom livsmedelsområdet. Exempel på områden du kan arbeta inom är kommuner med barn- och äldreomsorg och skolor samt sjukhus, personalrestauranger, livsmedelsbranschen och media.

Du kan till exempel arbeta som måltidsutvecklare, måltidssamordnare, kostchef, enhetschef, verksamhetsansvarig, produktutvecklare, miljö- och hälsoskyddsinspektör och säljansvarig.

Programmet ger en bra grund för fortsatta universitetsstudier mot magister- eller masterexamen. Därefter har du möjlighet att söka vidare till forskarutbildning inom kostvetenskap.

Från hösten 2020 läses kursen MHG157 Ledarskap I 7,5 hp som sista kurs termin 1 och kursen IKG120 Maten i samhället 7,5 hp läses som sista kurs termin 3, dvs dessa två kurser byter plats

Utbildningsplan för kostekonomi (pdf)

 

 

Mer information om programmet

http://iki.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

stvl.iki@ped.gu.se

Institution

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?