Statsvetarprogrammet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Statsvetarprogrammet

Grundnivå | 180 hp
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-29706
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Öppnar 16 mars GU-19703

Om programmet

Statsvetenskap är det vetenskapliga av studiet av politik. Det finns flera definitioner av politik, till exempel att det rör sig om en kamp om makt eller som ett svar på frågan "vem får vad, när och hur?". Politik kan bidra till att förverkliga värderingar om vad som är ett gott samhälle. På statsvetarprogrammet utbildas du i att analysera makt och demokrati, politiska idéer, aktörer och institutioner på alla olika politiska nivåer. Utbildningen ger dig kvalificerade kunskaper till grund för en karriär som samhällsanalytiker. Statsvetare jobbar ofta med utredningsarbete, samhällsgranskning (journalistik, forskning) eller politisk påverkan inom offentliga eller privata organisationer och företag. Statsvetarprogrammet omfattar tre års studier på grundnivå, vilket ger dig en politices kandidatexamen (180 hp). Statsvetenskap blir ditt huvudämne (90 hp) men du väljer en av sex inriktningar:

Statsvetarprogrammet omfattar tre års studier på grundnivå, vilket ger dig en politices kandidatexamen (180 hp). Statsvetenskap är ditt huvudämne (90 hp) men du väljer också en inriktning vari du läser 60 hp. Inriktning väljer du efter att du antagits och gått en termin på programmet (Klicka på ett ämne för att komma till respektive institution där du kan läsa mer om ämnet).

Statsvetenskap med 60 hp nationalekonomi i ämnesvis progression (kräver ytterligare förkunskap utöver grundläggande behörighet).
Statsvetenskap med 60 hp statistik i ämnesvis progression (kräver ytterligare förkunskap utöver grundläggande behörighet).
Statsvetenskap med 60 hp internationella relationer i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp sociologi i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp psykologi i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp media- och kommunikationsvetenskap i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp statsvetenskap i ämnesvis progression.

Valet av inriktning betyder att du blir statsvetare med en speciell profil, med fokus på antingen ekonomiska, internationella, mediala eller sociala samhällsfrågor. Programmet innehåller också en termin där du har möjlighet att göra praktik, studera utomlands eller läsa ytterligare ett valfritt ämne.

När du har läst statsvetarprogrammet har du möjlighet att fortsätta dina studier och fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du kan studera ytterligare två år och ta en masterexamen i statsvetenskap.

Mer information om programmet

http://pol.gu.se/Utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Studievägledning Telefon 031 786 1189 studentcounselling@pol.gu.se

Fakultet

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?