Masterprogram i psykologisk vetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i psykologisk vetenskap

Avancerad nivå | 120 hp

Utbildningen har inte något nytt startdatum inplanerat. För mer information kontakta studievägledaren.

Om programmet

Programmet startar hösten 2019 men ansökningsperioden var i den internationella antagningsomgången, november 2018 - januari 2019. Nästa ansökningsperiod är den 16 oktober 2019 – 15 januari 2020 för programstart hösten 2020. 

Programmet är forskningsinriktat med fokus på praktisk tillämpning. Syftet är att förbereda dig både för vidare utbildning på forskarnivå och för kvalificerade arbeten inom akademisk, offentlig eller privat sektor. Syftet är också att skapa möjligheter till ett fortsatt livslångt lärande. Programmet är internationellt och all undervisning sker på engelska.
Genom de olika ämneskurserna får du en djup kunskap om de viktigaste grundläggande fälten inom psykologin:

  • biologisk/neuropsykologisk psykologi
  • utvecklingspsykologi i ett livscykelperspektiv
  • kognitiv psykologi
  • personlighetspsykologi
  • socialpsykologi.

I varje ämneskurs integreras också undervisning i vetenskaplig metod, vilket gör att du får med dig de praktiska färdigheter som krävs för att kunna använda kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder i olika sammanhang.

Programmet går ut på att du ska lära dig att utföra forskning och skapa vetenskap, inte bara läsa om det. Du får därför träna på att utveckla och formulera forskningshypoteser, kritiskt granska och utvärdera begrepp och idéer, planera och organisera forskningsprojekt, presentera forskning muntligt och skriftligt, samarbeta inom vetenskapliga projekt och genomföra kollegial granskning (så kallad peer review). Detta görs bland annat genom att du under studietiden också ingår i en av forskargrupperna på institutionen, samt under de tre första terminerna gör praktik på eller utanför universitetet. Detta fungerar också som utgångspunkt för den uppsats du skriver under den fjärde terminen.

Som en del av programmet skapar och utvecklar du din personliga inlärningsportfölj (portfolio) som är tänkt som ett stöd för dina framtida karriärplaner.

För vem

Masterprogrammet i psykologisk vetenskap går på helfart under två år och är ett internationellt program öppet för både svenska och internationella sökande. All undervisning sker på engelska.

Programmet är ett bra alternativ för dig som vill studera psykologi på avancerad nivå utan att läsa psykologprogrammet som har en klinisk inriktning, och som vill fortsätta att studera på forskarnivå, eller söka dig till andra kvalificerade arbeten inom den akademiska, offentliga eller privata sektorn. Du har en chans att bygga nätverk nationellt och internationellt.

Programmet är campusbaserat och bygger på ett aktiv deltagande och engagemang då en stor del av undervisningen går ut på att du samarbetar med dina student- och forskarkollegor.

Du är intresserad av att ingå i en forskargrupp och av att vara med i och att bidra till en aktiv lärandeprocess genom att samarbeta med dina studiekollegor.

Mer information om programmet

https://psy.gu.se/english/ed...

Visa mer

Studievägledning

Elin Carlfalk, phone: 031-786 6766. E-mail: elin.carlfalk@psy.gu.se.

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?