Masterprogram i politisk kommunikation - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i politisk kommunikation

Avancerad nivå | 120 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Är du intresserad av strategisk kommunikation? Då kan det här vara ett program för dig! Politik kommuniceras och formas i olika medier. Internet och sociala medier har i samspel med etablerade medier blivit allt viktigare arenor för politiska processer. Snabbheten och möjlighet till interaktivitet har skapat nya resurser och utmaningar för politiker, myndigheter,organisationer, medborgare och journalister.
För att arbeta professionellt med dessa frågor krävs såväl en förståelse för hur politisk kommunikation är organiserad och formas inom sociala, diskursiva och medierade praktiker, som avancerade färdigheter i strategisk politisk kommunikation. Centralt är också förståelsen för de etiska och demokratiska implikationerna av professionell verksamhet inom fältet. Masterprogrammet i politisk kommunikation erbjuder just sådana färdigheter.
Utifrån teoretiska och tillämpade moment förbereder programmet studenten för en rad olika avancerade positioner inom det internationella fältet politisk kommunikation. Detta med speciellt fokus på kompetenser inom tillämpad strategisk kommunikation, kriskommunikationoch opinionsanalys.

Mer information om programmet

http://jmg.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Studievägledning

Study administrator Christina Jones +46 31 7865179 christina.jones@jmg.gu.se Program coordinator Nicklas Håkansson nicklas.hakansson@jmg.gu.se

Programmet ges vid

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?