Masterprogram i socialt arbete - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i socialt arbete

Avancerad nivå | 120 hp

Utbildningen har inte något nytt startdatum inplanerat. För mer information kontakta studievägledaren.

Om programmet

Masterprogrammet i socialt arbete ger en professionell kompetensutveckling inom olika områden på det sociala yrkesfältet. Masterutbildningen ger en kunskapsfördjupning med möjligheter till fortsatta studier på forskarnivå. Programmets uppläggning erbjuder stor valfrihet med kurser inom olika centrala områden för det sociala arbetet. Det varierade utbudet avspeglar institutionens huvudsakliga forskningsinriktningar. Du kan själv bestämma i vilken takt du vill studera, i mån av plats.

Innehåll

Programmet inleds med obligatoriska kurser i samhällsvetenskaplig metod för att studenterna ska få en gemensam ingång i programmet. Under terminerna 1-2 läses på halvfart kurser i samhällsvetenskaplig metod motsvarande 15 hp per termin. Parallellt med dessa kan en valbar fördjupningskurs om 15 hp läsas, för att uppnå helfartsstudier. På programmets 3:e termin ges valbara fördjupningskurser motsvarande 15 eller 30 hp, beroende på fart (sökanden med socionomexamen kan välja att räkna in 30 hp från Socionomprogrammets termin på avancerad nivå). Utbildningen avslutas med ett vetenskapligt arbete i socialt arbete om 30 hp, som kan läsas på både halv- och helfart. Om halvfart väljs konsekvent igenom programmet blir studietiden 8 terminer.

För mer information och för kursutbud per termin, se www.socwork.gu.se

Mer information om programmet

http://www.utbildning.gu.se/...

Visa mer

Studievägledning

Studievägledning: studievagledning@socwork.gu.se

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?