Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolans ekonomprogram, 180.0 hp

Från och med höstterminen 2017 är ekonomprogrammet treårigt. Ansökan öppnar den 15 mars-15 april 2018

Ekonomprogrammet ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter för en framtida karriär inom svenskt och internationellt näringsliv och förvaltning.

Arbetsområden

Gemensamt för alla inriktningar är att du får kunskap om kopplingen mellan ekonomiska aktiviteter och en hållbar samhällsutveckling. Utbildningen är bred och öppnar dörrar till många yrken. Tidigare studenter arbetar tex. som finansanalytiker, ekonomichef, aktiemäklare, marknadsansvarig, managementkonsult, projektledare, controller, ekonom och revisorsassistent.

Upplägg

Undervisningsformen varierar från föreläsningar till seminarier i mindre grupper. Ofta möter du gästföreläsare från privat eller offentlig sektor. De tre första terminerna är gemensamma för samtliga inriktningar, du studerar företagsekonomi, juridik, nationalekonomi och statistik. För termin 4-6, se respektive inriktning.

Inriktningar

Programmet ges vid

Företagsekonomiska institutionen

Box 610 40530 Göteborg

Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2016-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?