Europaprogrammet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Europaprogrammet, 180.0 hp

Europaprogrammet vid Göteborgs universitet är en unik utbildning som förenar studier i det tvärvetenskapliga ämnet Europakunskap med studier i ett profilämne. Åtta profilämnen samarbetar i programmet: ekonomisk historia, företagsekonomi, historia, idé- och lärdomshistoria, kulturgeografi, nationalekonomi, sociologi och statsvetenskap.

När du söker Europaprogrammet ansöker du till ett av dessa profilämnen. Tack vare sin ämnesmässiga bredd ger Europaprogrammet en mycket god grund för att arbeta med många olika uppgifter i anslutning till EU och det nya Europa som växer fram: administration, ekonomi, företagande samt politiska, sociala och kulturella analyser. Det är vanligt förekommande att arbeta med utredning, handläggning och kommunikation inom offentliga myndigheter, organisationer, näringslivet, kultursektorn och universiteten i Sverige såväl som utomlands.

Europaprogrammet omfattar sex terminers heltidsstudier:

  • Termin 1: grundkurser i Europakunskap, 30 hp
  • Termin 2: grundkurser i profilämne, 30 hp
  • Termin 3: fördjupningskurser i profilämne, 30 hp
  • Termin 4: fördjupningskurser i Europakunskap, 30 hp
  • Termin 5: metodkurs och examensuppsats i Europakunskap, 30 hp
  • Termin 6: valfria kurser, t ex vid ett utbytesuniversitet i Europa eller praktik, 30 hp

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, gruppövningar, egna arbeten och varje kurs avslutas med examination. Litteratur och ibland även undervisning på engelska förekommer på samtliga kurser i programmet. Se gärna vår YouTube-film European Studies at the University of Gothenburg och läs mer om Europaprogrammet på Centrum för Europastudiers hemsida.

Inriktningar

Studievägledning

031 786 1189, e-post studentcounselling@pol.gu.se

Programmet ges vid

Statsvetenskapliga institutionen

Box 711 40530 Göteborg

Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2016-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?