Masterprogrammet i Offentlig förvaltning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogrammet i Offentlig förvaltning, 120 hp

Ämnet offentlig förvaltning

Offentlig förvaltning är ett kunskaps- och utbildningsområde som vilar på en flervetenskaplig grund med politiska, ekonomiska, organisatoriska och juridiska perspektiv vilka i programmet förenas med konkreta kunskaper för den framtida yrkesrollen. Utbildningen leder fram till en masterexamen i huvudområdet offentlig förvaltning (Master of Public Administration).

Utbildningen

Masterprogrammet i offentlig förvaltning erbjuder möjligheter till fördjupning inom tre teman; Redovisning och revision, Ledning och styrning samt Policyanalys. Innehållet i dessa ser du i beskrivningen för respektive fördjupning. Förvaltningshögskolan sätter högt värde på nära kontakter med såväl offentliga verksamheter som näringsliv och ideella organisationer. Det innebär goda tillfällen för kontakter i det framtida arbetslivet, samt möjligheter till en spännande praktikplats under masterprogrammets tredje termin.

Arbetsområden

En masterexamen i offentlig förvaltning ger en god grund för kvalificerade arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning i kommuner, stat och regioner samt inom företag och organisationer med kontaktyta gentemot den offentliga sektorn. Genom programmet får du både akademisk och professionell kompetens. Utredare, utvärderare, utvecklings- och planeringsledare, chef, strateg, redovisningsekonom, controller, nämndsekreterare, kvalitetssamordnare, verksamhetsutvecklare och revisor är exempel på vad tidigare studenter arbetar som. Programmet ger också förutsättningar för vidare studier på forskarnivå.

Inriktningar

Studievägledning

Kristina Ahlström, e-post: studievagledning@spa.gu.se

Programmet ges vid

Förvaltningshögskolan

Box 712 40530 Göteborg

Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2016-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?