Campus och byggnader - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Campus och byggnader

Göteborgs universitet befinner sig inte på ett enda ställe. Beroende på vilka ämnen du läser kommer du att vara på olika platser i och runt om Göteborg.

Här nedan hittar du adresser, foton och kartor för de olika campus och byggnader där universitetet håller hus.

Botanhuset

Botanhuset ligger i anslutning till Göteborgs botaniska trädgård och här bedrivs forskning och studier med inriktning mot botanik (läran om växter) och miljövetenskap. Här finns även ett unikt herbarium.

Address: Carl Skottsbergs gata 22B, 413 19, Göteborg

Botanhusets utsida under sommaren

Studenter i botanhuset på vintern

Botanhuset utsida under sommaren med blommor i förgrunden

Campus Johanneberg

På Chalmers campus i Johanneberg finns de av våra studenter som studerar kemi, matematik och fysik. Alla dessa områden har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola.

Besöksadresser

I labbet på institutionen för Kemi och molekylärbiologiMatematiska vetenskaper på Campus ChalmersFysikhuset från innergårdenStudenter i Kemihuset

Campus Haga

På Campus Haga finns institutionerna för socialt arbete, statsvetenskap och förvaltningshögskolan. På andra sidan Sprängkullsgatan finner du samhällsvetenskapliga biblioteket som har fina läsesalar och en stor samling av svenska och utländska dagstidningar.

Besöksadress

Sprängkullsgatan 19-23, 411 23 Göteborg

Studenter på Campus HagaCampus Haga at SprängkullsgatanStudenter på Campus Haga

Campus Lindholmen

Campus Lindholmen ligger på Hisingen, en kort resa med båt från Stenpiren. På Lindholmen finns IT-fakulteten som består av två institutioner. Båda institutionerna är gemensamma med Chalmers tekniska högskola, som också har ett campus på Lindholmen.

Besöksadress

Kuggen, Lindholmsplatsen 1, 417 56 Göteborg

På väg till Campus Lindholmen med båtStudenter vid Kuggen på Campus LindholmenStudenter inne på Campus Lindholmen

Campus Linné

På Campus Linné återfinns institutionerna för Globala studier, Journalistik, massmedier och kommunikation (JMG) samt Psykologiska institutionen. Som namnet skvallrar om ligger det inte långt ifrån Linnéplatsen.

Besöksadresser

Annedalsseminariet på Campus LinnéStudenter i radiostudion på JMG

Geovetarcentrum

Geovetarcentrum är beläget vid Wavrinskys plats vid kanten av Guldheden. Här kan du lära dig det mesta om stenar och mineraler. Här hittar du institutionen för geovetenskap och även institutionen för kulturvård.

Besöksadress

Guldhedsgatan 5A, 413 20 Göteborg

Studenter utanför GeovetarcentrumStudents in tha lab at Geovetarcentrum Biblioteket på Geovetarcentrum

Handelshögskolan

Handelshögskolan ligger i ena änden av Vasagatan närmast Haga. På Handelshögskolan studerar blivande ekonomer och jurister. Dessutom finns Ekonomiska biblioteket i Handelshögskolans byggnad, biblioteket är flera våningar högt och har många studieplatser.

Besöksadress

Vasagatan 1, 405 30 Göteborg

Studenter utanför Handels

HDK and Valand

Högskolan för design och konsthantverk (HDK) och Akademin Valand är båda belägna i äldre byggnader nära Avenyn och Vasagatans korsning. På HDK finner vi bland annat framtida designers, smyckeskonstnärer och textilkonstnärer. Inom Akademin Valand erbjuds bland annat utbildningar i fotografi, fri konst och litterär gestaltning. På HDK hittar du också konstbiblioteket.

Besöksadresser

HDK, Högskolan för design och konsthantverk

Humanisten

Humanisten är bland annat hem för blivande idéhistoriker, litteraturvetare och lingvister. Humanisten ligger mittemellan Korsvägen och Götaplatsen intill Näckrosdammen. Här finns också humanistiska biblioteket, som bland annat inbegriper KvinnSam – ett nationellt bibliotek för genusforskning.

Besöksadress

Renströmsgatan 6, 412 55 Göteborg

Vyn från Humanisten ner mot näckrosdammen

Mariestad

Bygghantverksprogrammet och programmet för Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk tillhör institutionen för kulturvård och ges i Mariestad.

Besöksadress

Magasinsgatan 4, 542 30 Mariestad

Institutionen för kulturvård MariestadInstitutionen för kulturvård MariestadStudenter jobbar på institutionen för kulturvård Mariestad

Medicinareberget

De flesta av studenterna på Medicinareberget studerar vid Sahlgrenska akademin. Här studerar bland andra blivande biomedicinska analytiker, sjukgymnaster, tandläkare, sjuksköterskor och läkare. Här finner du också institutionen för kemi- och molekylärbiologi. Det finns även studenter som studerar biologi på Zoologen. Medicinareberget ligger nära Sahlgrenska universitetssjukhusets område mellan Guldheden och Linnéstaden. På Medicinareberget hittar du också biomedicinska biblioteket.

Besöksadress

Studenter pluggar utanför Medicinarelängan

Studenter på Medicinareberget

Pedagogen

Här samlas alla som läser pedagogiska utbildningar, från förskollärare till yrkeslärare. Pedagogen är beläget precis intill Grönsakstorget i centrala Göteborg. I huvudbyggnaden (som faktiskt är gamla Sahlgrenska sjukhuset) finns också pedagogiska biblioteket.

Besöksadress

Västra Hamngatan 25, 411 17 Göteborg

Studenter utanför PedagogenBiblioteket inne på PedagogenStudenter på trappan utanför Pedagogen

Steneby

På HDK (Högskolan för design och konsthantverk) vid Steneby i Dals Långed bedrivs konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå. Utbildningarna fokuserar huvudsakligen på materialområdena trä, metall och textil.

Besöksadress

Hemslöjdsvägen 1, 660 10 Dals Långed

Steneby i Dals Långed.

Sven Lovén centrum för marin infrastruktur

Sven Lovén center bedriver forskning och undervisning inom marina vetenskaper. Centret består av två forskningsstationer på västkusten, Kristineberg vid Gullmarsfjorden och Tjärnö vid Kosterfjorden. Förutom själva forskningsstationerna har centret också flera fartyg och mindre båtar – allt för att kunna studera den fascinerande havsmiljön på bästa sätt.

Besöksadresser

Provtagning från ett av forkningsfartygenForskningsstationen på västkustenStudenter i labbet på Sven Lovén center för Marina vetenskaperHavet är en viktig undervisningsplats

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2018-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?