Studentlivet i Göteborg - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentlivet

Studentlivet är mycket mer än bara studierna. Och Göteborg är en perfekt stad att vara student i.

Här har du både massor av studentföreningar, pubar och arrangemang knutna till studentkårerna. Samtidigt finns det ett fantastiskt utbud i stan vare sig du gillar musik, sport, fika eller något annat.

 

Kårerna

På universitetet finns fyra studentkårer. Vilken du tillhör beror på vad du studerar. Kårernas främsta uppgift är att bevaka studenternas intressen i utbildningsfrågor, men de har ett antal intresseföreningar som du kan gå med i. Kolla på kårernas webbsidor för att hitta rätt!

gus.gu.se

Göteborg

Stan är tillräckligt stor för att kunna hitta andra som gillar samma, även om ditt intresse är smalt. Samtidigt finns en småstadskänsla och det är inte långt till nästa klubb, café eller arena. Stadens webbplats, goteborg.com, är en bra startplats för att få reda på vad som är på gång.

Student Göteborg

Ett annat sätt att lära känna stan och få del av en del av utbudet är att gå på arrangemangen under Student Göteborg. Det är vår välkomstfest - utdragen under hela terminen - för alla nya studenter. Vad som händer kommande termin publiceras någon månad innan terminen startar på studentgoteborg.com.

Studenter om studentlivet

Studentportal
Studentportal
Studentportal
Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2018-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?