Besöksdagen och mässor - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Besöksdagen och mässor

Oavsett om du har en plan för dina studier eller om du inte alls vet vart du är på väg, kan du få reda på mer om dina möjligheter till utbildning. 

Utbildningsmässor

Träffa studenter och studievägledare från Göteborgs universitet och ställ dina frågor om utbildning, om att plugga och om livet som student i Göteborg.

Höstterminen 2019

Informationsmöte för personer med flyktingbakgrund

Tycker du det är svårt att veta hur du ska orientera dig i det svenska samhället och utbildningssystemet? Två gånger per termin hålls tolkade informationsmöten om universitetsstudier där du får tips om olika vägar in. Efteråt erbjuds uppföljningssamtal.

Besöksdagen – öppet hus på universitetet

Du kan också komma och besöka oss på universitetet och träffa lärare och studenter och se hur det går till på föreläsningar och annat.

I mars varje år anordnar vi Besöksdagen, där studievägledare och studentambassadörer från hela universitetet samlas och informerar om vårt utbud.

Utbildningarnas egna öppet hus

Olika utbildningar bjuder dessutom in till egna öppet hus.

Konstnärliga utbildningar

Akademin Valand och Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK)

Öppet hus lärarutbildning 

Öppet hus vänder sig till dig som funderar på att plugga till lärare. Det finns många vägar till läraryrket också för den som redan arbetar och vill byta karriärspår.

Läs mer om Öppet hus lärarutbildning

Besökskväll på Handelshögskolan

Vill du veta hur det är att plugga på Handelshögskolan? Hur trivs studenterna? Vad tycker de programansvariga? Och vad säger våra alumner om sin tid på Handelshögskolan?

Läs mer om Besökskväll på Handelshögskolan

Träffa en student

Om du vill träffa någon av våra studenter som redan läser på Göteborgs universitet kan du kontakta en studentambassadör!

Sociala medier

Om du inte kan vara på plats, men vill se vad som händer på mässorna, eller ställa frågor till ambassadörer och studievägledare, kan du följa oss på Facebook, Instagram eller Snapchat. 

Facebook

www.facebook.com/goteborgsuniversitet

Instagram

www.instagram.com/universityofgothenburg

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?