Träffa våra studenter - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Träffa våra studenter

Hur tycker våra studenter att det är att plugga? Vad skiljer universitetet från gymnasiet? Har de samma mål nu som innan de började?

Om du vill veta hur det kan vara att plugga på universitetet eller få tips på var man kan hamna efter sina studier, kan du se eller läsa några av våra intervjuer med nuvarande och tidigare studenter (så kallade alumner).

Nu & Då

Blev det som planerat, eller valde någon en helt annan riktning än vad de tänkte på gymnasiet? Några av våra studenter berättar om vad de tänkte sig på gymnasiet och vad de gör nu.

Se alla intervjuerna i Nu & Då-serien på vår Youtube-kanal.

Intervjuer med nuvarande studenter

Fler studentintervjuer

Ytterligare intervjuer med studenter vid Göteborgs universitet, publicerade på fakulteternas sidor:

Intervjuer med tidigare studenter

En vanlig fråga innan man börjar sina studier är ”Vad blir jag?”. Svaret är inte alltid helt enkelt. Många utbildningar kan leda till olika sorters jobb, och många jobb är öppna för olika utbildningsinriktningar. Klart är att en universitets- eller högskolexamen leder till en mängd nya vägar för dig.

Intervjuer med alumner (tidigare studenter) från Göteborgs universitet presenteras på alumnporträttsidan, med länkar till fakulteternas egna intervjuer och på youtube:

Snapchat 

Ett bra sätt att verkligen komma nära inpå livet som student i Göteborg är att följa våra studenter på Snapchat. Lägg till oss @uniofgothenburg

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-08-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?