Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lyssna på Fredriks varma Kallprat

I podden "Kallprat" intervjuar Fredrik Holm andra före detta studenter vid Göteborgs universitet. Hur har de hittat sitt kall och sin plats i livet?

Så här beskriver Fredrik Holm sig själv:

Jag heter Fredrik Holm och fyller 29 i vår. Född och uppvuxen i Alingsås, men flyttade till Stockholm när jag var 20 för att 2011 "hitta hem" i Göteborg. Jag har läst på både Stockholms och Göteborgs universitet och på två olika språkskolor i Tokyo, studerat grafisk formgivning på folkhögskola och för tillfället går jag en yrkeshögskoleutbildning med inriktning på kulturprojektledning. På Göteborgs universitet har jag läst två terminer musikvetenskap (ht12-vt13) och två terminer kulturstudier (ht13-vt14).

Till Kallprat på Soundcloud

Podd med Niklas Laninge, psykolog

Niklas Laninge och Fredrik Holm

Podd med Niklas Laninge, 10 april:

Niklas Laninge är utbildad psykolog vid Göteborgs och Stockholms universitet. Under första året på psykologprogrammet i Göteborg läste han även kurser i företagsekonomi på Handelshögskolan. 2010, efter psykologprogrammets första år, började Niklas föreläsa om psykologi på olika ställen och startade även ett företag. Sedan dess har han fortsatt göra allt möjligt som har fallit honom in. Jag kan typ inget annat än att förverkliga saker. Sen om man kallar det driv, eller bara att man är en jävligt störig person vet jag inte

Omid Delafrouz, konstnär:

Fredrik Holm och Omid Delafrouz

Podd med Omid Delafrouz:

Omid Delafrouz från Alingsås har ställt ut på flera olika ställen sedan han var 17 år gammal. Han har studerat fri konst på Malmö konsthögskola och tog 2007 en masterexamen från Akademin Valand på Göteborgs universitet.
Jag höll ett försvarstal för Picasso i målarrummet på dagis."

Emmy Rasper, journalist

Emmy Rasper och Fredrik Holm

Podd med Emmy Rasper:

Emmy Rasper har studerat till journalist och 2007 tog hon examen från journalistutbildningen på JMG vid Göteborgs universitet. Sedan dess har hon jobbat, främst på Sveriges Radio och idag gör hon programmet Språket i P1.

Man känner ju sig dum när man vill någonting som känns onåbart, och det tycker jag inte man ska göra."

Anna Lindeborg, genusvetare

Anna Lindeborg och Fredrik Holm

Podd med Anna Lindeborg:

Anna Lindeborg är genusvetare, ordförande i föreningen Ladyfest Göteborg och en av grundarna till Agenda: Jämlikhet, som hon idag driver och projektleder ihop med Nora Oleskog Tryggvason. 2013 tog hon en masterexamen i genusvetenskap vid Göteborgs universitet.

Jag gör saker som jag lär mig mycket på och som jag tänker kommer kunna leda vidare på ett sätt som andra typer av jobb inte hade gjort i samma utsträckning.

Jacob Möllstam, lärare

Fredrik Holm och Jakob MöllstamPoddseriens första intervjuoffer är Jacob Möllstam

Jacob Möllstam är 27 år gammal och började år 2006 studera på Grundlärarprogrammet vid Göteborgs universitet och har sedan sin examen 2010 jobbat som lärare på Jonsereds skola i Partille. Förra året kom Jakob på delad andraplats i Guldäpplet, ett lärarpris som årligen delas ut till lärare som förändrar och utvecklar skolan med hjälp av IKT. På fem år har jag höjt min lön med 12 000 kronor.

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-08-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?