Studier och praktik utomlands - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studier och praktik utomlands

Ta chansen att låta studier eller praktik utomlands bli en del av din utbildning vid Göteborgs universitet! Du kommer att se det mesta med nya ögon efter din tid i ett annat land.

Vem du än är, vad du än vill jobba med – internationell erfarenhet är en stor fördel och ser väldigt bra ut på meritlistan. Du kommer att växa som människa samtidigt som du gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Du får dessutom nya vänner, nya erfarenheter och ny energi med dig hem.

Utbytesstudier

Som utbytesstudent förlägger du en del av dina studier till ett utländskt lärosäte som universitetet har utbytesavtal med. Du betalar inga terminsavgifter, du behåller studiestödet från CSN – och flera program erbjuder även stipendier.

Utbytesstudier, Studentportalen

Praktik utomlands

Det finns också stora möjligheter att få praktisera utomlands, till exempel inom Utrikesdepartementet, FN eller någon av EU:s institutioner. Ta del av informationen i Studentportalen för att få veta mer.

Praktik utomlands, Studentportalen

Utbytesstudenternas tankar

Vad händer när du bestämt dig för att söka utbytesstudier? Hur funkar det på det andra universitetet, eller i landet?

Läs våra intervjuer med studenter som redan har varit på utbytesstudier.

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2020-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?