Carin studerade internationell juridik Hong Kong - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Carin: utbytesstudent i Hong Kong

Carin stack ut – hennes 180 cm underlättade när hon tog sig fram på Hong Kongs myllrande gator. Staden blev snabbt hennes andra hem, och hon ångrar inte ett ögonblick sitt beslut att byta vardagen i Göteborg mot ett par terminer i Kina.

Carin har alltid tyckt om att resa och har efter gymnasiet hunnit med att resa runt i både Australien och Centralamerika.

När möjligheten att studera utomlands via Göteborgs universitet uppenbarade sig, tvekade hon inte en sekund.

– Det geografiska läget är perfekt för alla som älskar att resa. Det är till exempel inte ovanligt att man tar ett flyg till Filippinerna över helgen. Det kostar inte mer än att ta tåget från Göteborg till Stockholm.

Allt på en gång

Att läsa internationell juridik i Hong Kong kändes passande då Hong Kong är en internationell storstad där kinesisk och västerländsk kultur möts. Carin upplevde att hon fick en nära kontakt med lärarna som var väldigt måna om utbytesstudenterna. Att läsa flera kurser parallellt och ha examinationsperioder och tentor i nära anslutning till varandra var
en omställning. Men efter några veckor kom hon alltmer in i systemet.

– CSN-pengarna räckte bra. Det gjorde sitt att inte behöva oroa sig för pengar.

Ett andra hem

Socialt fann sig Carin direkt, och allting löste sig nästan automatiskt. Det var enkelt och lättsamt att umgås med både de kinesiska studenterna, och andra utbytesstudenter. Alla var pigga på att hitta på saker tillsammans och utforska Hong Kong. Boende kan vara dyrt och svårt att få tag på, men universitetet hjälpte till att ordna rum på campus till Carin
och hennes kinesiska rumskompis.

– Det fungerade jättebra att dela rum. Jag blev faktiskt hembjuden till hennes familj på det kinesiska nyåret. En annorlunda men väldigt härlig upplevelse.

”Åk!”

Carin kommer definitivt åka tillbaka till Hong Kong som hon nu ser på som sitt andra hem. För de som tvekar säger Carin:

– Våga chansa, du kan alltid komma hem igen om det inte skulle funka.

Hennes sista råd är:

– ÅK – med stora bokstäver! Det finns ingen anledning att tveka.

Mer information om utbytesstudier

Bli inspirerad - läs broschyren om studier och praktik utomlands!

Valde att läsa internationell juridik i Hong Kong

Carin bytte vardagen i Göteborgs mot ett par terminer internationell juridik i Hong Kong.

– Våga chansa, du kan alltid komma hem igen om det inte skulle funka.

– ÅK – med stora bokstäver! Det finns ingen anledning att tveka.

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2015-07-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?