Eva har vänner överallt - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Eva har vänner överallt

Redan när hon sökte in till HDK – Högskolan för design och konsthantverk – visste hon att det fanns bra möjligheter att plugga utomlands och att Göteborgs universitet har många partneruniversitet att välja mellan. Vårterminen 2017 åkte Eva Leygonie till Melbourne i Australien för att plugga design.

– Det var den bästa terminen i mitt liv. Jag lärde mig så mycket.

Inför sin utbytestermin fick hon hjälp av en utbytesexpert på HDK med att ordna med allt praktiskt. Boende fanns på campus, det var lätt att få, men dyrt.

– Jag fick verkligen ihop det jag ville lära mig, och det verkade så intressant och annorlunda.

Hon är född och uppvuxen i Frankrike och är inspirerad av vad hon lärt sig där, och sedan hon pluggat i både Sverige och Australien har hon ett helt nytt sätt att se på saker.

– Det är väldigt intressant att studera design i tre länder.

I Melbourne träffade Eva Leygonie studenter från hela världen. Nu läser hon sista året på Göteborgs universitet, men sedan vill hon läsa ett masterprogram i Europa.

– Jag vill åka vidare i världen. Jag är intresserad av att kunna flytta till ett nytt land, eftersom det är så man växer som människa. Jag har vänner överallt nu!

Plugga utomlands

Mer information om att plugga utomlands

Utlandsstudier - en skjuts i karriären

Som student vid Göteborgs universitet finns många möjligheter att tillbringa en del av din utbildning utomlands, antingen som utbytesstudent eller som praktikant. Du kan även läsa sommarkurser utomlands och dessutom studera på egen hand utanför utbytesavtalen. Internationell erfarenhet är en stor karriärfördel och ser väldigt bra ut på ditt CV. Det gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden och du kommer samtidigt att växa som människa. Du får dessutom nya vänner, nya erfarenheter och ny energi med dig hem.

Mer information finns på gu.se/studerautomlands

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2018-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?