Per och Oskar - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Per och Oskar körde genom Sydafrika

Per och Oskar pluggade på sjukgymnastprogrammet vid Göteborgs universitet när tanken föddes att göra fältstudier via Minor Field Studies. Det var en föreläsning som hölls av studenter i årskursen över dem som inspirerade och det dröjde inte länge förrän planerandet var i full gång.

Sydafrika!

De visste vart de ville, men behövde universitets hjälp för att hitta riktigt rätt. Efter att ha skickat ut förfrågningar fick de napp på Nelson Mandela Metropolitan University i Port Elizabeth, östra Sydafrika.

– Förutom vår handledare vid Göteborgs universitet hade vi en handledare från universitetet i Sydafrika. Därigenom fick vi hjälp med praktiska detaljer inför vår undersökning och även med boende.

Tid och pengar

MFS-stipendiet var fastställt till 25 000 kronor per student. I Per och Oskars fall täckte detta deras resekostnader, boende och kostnaderna som universitetet i Port Elizabeth tog ut för att de skulle kunna genomföra undersökningen.

– Vi stod för maten vi åt och de resor vi valde att göra på
fritiden.

Eftersom Per och Oskar redan hade lagt ner mycket energi på sin projektplan, bestod arbetet nere i Sydafrika mest av att samla data genom enkäter. Det innebar att de hade gott om tid över att komma landet inpå livet, och gjorde det möjligt att göra en resa de aldrig glömmer.

Minnen för livet

De hyrde en bil och körde genom landet på något som skulle visa sig bli en riktig klassresa. De fick se hela bredden av verkligheten och livet i Sydafrika; från praktfull storstad till undangömd fattighet. Det var en fantastisk upplevelse, oförglömlig. Och det gör det ännu lättare för dem att verkligen rekommendera en fältstudie.

– Om du är motiverad och är beredd att lägga lite extra tid finns det ingen anledning att tveka. Du får inte en bättre möjlighet att komma iväg!

Mer information om Minor Field Studies – MFS

Bli inspirerad - läs broschyren om studier och praktik utomlands!

Två sjukgymnaststudenter på resande fot

Per och Oskar fick en resa de aldrig glömmer när de beslöt sig för att utföra fältstudier i Sydafrika som en del av sin utbildning till sjukgymnaster.

Det blev en klassresa på dammiga vägar, men också stunder i fantastisk natur.

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2016-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?