Adrian läste en sommarkurs i Kina - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Adrian läste en sommarkurs i Kina

Sommarkurser är en välkänd sysselsättning, men visste du att det finns möjlighet att läsa en sommarkurs på Fudan University i Kina?

Adrian Sossna, som läser Personalvetarprogrammet, tog chansen att åka dit sommaren 2013.

– Fudan är verkligen ett ”wow-universitet”, ett av de bästa i Kina. Folk reagerar väldigt positivt när man berättar att man har läst där, säger Adrian Sossna.

Breddad bild av Kina

Adrian har tidigare rest i Kina, men nu ville han få en möjlighet att testa hur det är att studera där och få lite andra perspektiv på landet.

– Jag ville få reda på mer om de stora frågorna, som till exempel miljöförstöring, ur ett kinesiskt perspektiv. Sen är jag intresserad av att jobba där i framtiden och det här verkade vara en kul möjlighet att närma sig landet, säger han.

– Sen är en sån här kurs så klart bra för allmänbildningen, men man vidgar också perspektiven och kan lägga till en annan dimension i sin vanliga utbildning.

Kort och intensivt

Kursen varade under tre intensiva veckor på Nordic Centre på Fudan University. Adrian berättar att det var föreläsningar varje dag, vilket nordiska studenter kanske inte är vana vid, och att kursen hade en enorm bredd.

– Det var som ett smörgåsbord av bra innehåll. Många professorer från olika institutioner bidrog i kursen. Dessutom fanns det gästföreläsare från nordiska företag som kunde berätta om hur det är att jobba i Kina.

Att ha ett så här intensivt och varierande schema under en längre tid skulle nog vara jobbigt, men under en kortare kurs var det väldigt bra, säger Adrian.

– En annan stor fördel är att man får väldigt bra kontakt med de andra studenterna, jag har fått många bra vänner som jag fortfarande har kontakt med.

Fantastisk studentstad

Fudan University ligger i Shanghai – den trevligaste staden i Kina enligt Adrian.

- Som svensk går man hem i Shanghai, det är lätt att anpassa sig och förutsättningarna här är jättebra. Maten är väldigt god och studentlivet är toppen.

Adrian rekommenderar med andra ord att den som är intresserad av ett sommarutbyte ska söka. Även om han med glimten i ögat säger:

– Skriv inte att jag tycker att det har varit toppen, egentligen vill jag söka en ny sommarkurs i Kina och jag vill ju inte ha för mycket konkurrens!

Information om internationella sommarkurser

Adrian Sossna

Sommarkurs på Fudan University

Adrian Sossna valde att läsa en sommarkurs på Fudan University i Shanghai – den trevligaste staden i Kina enligt Adrian.

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2017-09-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?